Hauser

Deadpool & Rozsomák

2024. július 30. - Hauser Árpád

A Deadpool franchise mindig is a Marvel-világ "hülyegyereke" volt, afféle mostoha-unokaöccs egy idétlen de jópofa bohóc-rokon, aki mindenkit felvidít. Mindig szerettem ezt az infantilizált világot, mert Ryan Reynold tolmácsolásában vicces és eredeti karakterisztikát mutatott, melyen jólesett teli-szájjal röhögni, miközben remek akciókat, fekete humort és poénokat élvezhettünk. Ez volt a legelső Deadpool rész 2016-ban Tim Miller rendezésében. Morena Baccarin elvarázsolt szépségével, T. J. Miller a poénjaival, Ryan Reynolds pedig egész lényével. Üdítő kikapcsolódást jelentett. Aztán két évvel később jött a Deadpool 2, új rendezővel: David Leitch direktori közreműködésével. A sztori picit gagyibb lett de a látvány jobb és pluszban megkaptuk Kábel szerepében Josh Brolint, aki halálos párost alkotott Deadpolllal. Végül következett az idei év, amikor elkészült megint csak új rendezővel a harmadik Deadpool mozi, Shawn Levy direktorságával a Deadpool & Rozsomák, melyben Hugh Jackman a legfőbb szereplőtárs. Nos, a minőség sajnos megint esett valamicskét. 

deadpool.jpg

A kép forrása: abcnews.go.com

A Deadpool & Rozsomák nem nevezhető a Marvel élvonalának és sajnos a két másik Deadpool mozit sem közelíti meg. A sztori ezúttal még sokkal gagyibb, a rendezés borzasztóan gyenge és valahogy a poénok is halványak. Hugh Jackman egy morózus öregúrnak tűnik Rozsomák szerepében, Deadpool pedig egy visszamaradott kissé degenerált figura, akin már nem lehet teli-szájjal röhögni csak szánalomból mosolyogni.

A történet addig még elmegy, hogy Deadpool hétköznapi életre kényszerül parókában és hogy egy titokzatos felsőbb szervezet pusztulásra ítéli világát így újra magára ölti a piros szerkót. Az is oké, hogy harcba indul és megkeresi Rozsomák-Wolverine -t, hogy együtt küzdjenek világukért. (Felcsendül az NSYNC 24 éves slágere a Bye Bye Bye ami valóban nem rossz húzás.) Onnantól viszont tényleg gagyi lesz az egész, hogy a dimenziók szemétdombjára kerülnek, ahol Elektrával és Pengével közös csapat alkotva nyomatják "fullban a kretént". (És mint tudjuk: soha ne nyomasd fullba  a kretént.)

A Deadpull & Rozsomák lehetett volna jó film, ha kicsit összeszedettebb sztorit raknak le elénk kevesebb zagyvasággal és sokkal több eredetiséggel illetve jó poénnal, ahogyan ez történt a franchise kezdetén 2016-ban. De ezúttal hangyányit túltolták a biciklit a srácok. Na majd a következő.  2_csillag.jpg
hauser_al.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hauser.blog.hu/api/trackback/id/tr9118457445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása